nie ma za co przepraszać. Twoja odpowiedz jest po prostu głupia.NocnyJastrzab pisze:Chcesz używać Photoshopa to się go naucz przynajmniej w podstawach. Przepraszam, ale sprawiasz wrażenie jakbyś dopiero zaczynał.
Każdy jakoś zaczynał i zaczynał bez żadnej wiedzy. Nie da się nauczyć podstaw nie korzystając. To tak jakbyś powiedział temu co uczy się na prawo jazdy żeby nie wsiadał za kierownice póki się nie nauczy dobrze jeździć

Rozumiem że moje pytania są męczące zwłaszcza że nie ma zainteresowania i na wszystko odpowiadasz sam, ale rejestrując się na tym forum miałem wrażenie że jest ono bardzo popularne i że jest więcej specjaliostw..którzy z chęcią pomogą.
Jak widać moje problemy są bardziej zaawansowane.. uczyłem się kiedyś edycji i nie idzie mi to wcale źle..ale nigdy nie zajmowałem się problematyką kolorów. ..to raz, a dwa sprzęt do kalibracji który mam nie jest jakiś bardzo drogi ..jest raczej dla chałupników którzy chcą zacząć przygodę z poprawnym kolorem..więc prosiłbym o więcej zrozumienia.
pozdrawiam