grupowanie profili icc

Kalibratory, procedura kalibracji, warunki miejsca pracy, baza profili monitorów.
robank
Posty: 20
Rejestracja: 13 gru 2015, o 17:17

grupowanie profili icc

8 kwie 2020, o 13:58

szukałem ale niestety nie znalazłem na forum więc mam pytanie
czy da się grupować w jakiś sposób profile icc w PS,LR? chodzi mi o to że jak mam profile i rożnych labów to chciałbym mieć je jakoś zgrupowane żeby mieć z tym porządek. Albo czy da się jakoś zmienić nazwę danego profilu np dodając nazwę firmy , sama zmiana nazwy pliku nic nie dale więc to musi być jakaś ingerencja w sam plik
ktoś coś wie czy to jest do ogarnienia?
Awatar użytkownika
Czornyj
Kontakt:
Lokalizacja: Kraków
Posty: 3541
Rejestracja: 16 lis 2009, o 14:38

Re: grupowanie profili icc

8 kwie 2020, o 14:13

Do zmiany nazwy w tagu ICC Profile Inspector
robank
Posty: 20
Rejestracja: 13 gru 2015, o 17:17

Re: grupowanie profili icc

8 kwie 2020, o 15:35

Wielkie dzięki
robank
Posty: 20
Rejestracja: 13 gru 2015, o 17:17

Re: grupowanie profili icc

8 kwie 2020, o 16:19

@Czornyj, zainstalowałem ten program ale "inspektor" nie widzi folderu SPOOL oczywiście przeglądarka widzi je normalnie ale poprzez program lipa
możesz coś doradzić ?
robank
Posty: 20
Rejestracja: 13 gru 2015, o 17:17

Re: grupowanie profili icc

8 kwie 2020, o 22:18

@czornyj z całym szacunkiem ale ten program jest płatny i to sporo, nie ma nic free?
Awatar użytkownika
Czornyj
Kontakt:
Lokalizacja: Kraków
Posty: 3541
Rejestracja: 16 lis 2009, o 14:38

Re: grupowanie profili icc

9 kwie 2020, o 13:23

No jak płatny, jak darmowy:
http://www.color.org/profileinspector.xalter

Przeciągnij profil na apkę albo wejdź do katalogu z profilami i skopiuj ścieżkę, potem wklej ją w inspectorze, choć u mnie u mnie działa normalnie i nie wiem wtf w twoim przypadku.
robank
Posty: 20
Rejestracja: 13 gru 2015, o 17:17

Re: grupowanie profili icc

9 kwie 2020, o 20:07

tak, wiem, ten jest darmowy (myślałem o chromix'ie) ale... u mnie i na 2-gim komp nie działa (chyba), po 1 to każe mi najpierw zainstalować C++ co robię ale on nadal woła o instalację ( na 2-gim kompie to samo), mimo wszystko program się uruchamia ale nie widzi folderu "spool", ani nie mogę użyć drag&drop, mogę za pomocą "broswe" dodać plik ICC z jakiegokolwiek innego folderu ale nie wiedzę gdzie mógłbym zmienić tag...zmęczyło mnie to już
aha system windows 10, jakieś sugestie kolego ??

Wróć do „Kalibracja monitorów”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Zaloguj się · Zarejestruj się

Informacje

Jest 3 użytkowników online :: 2 zarejestrowanych, 0 ukrytych i 1 gość
Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]
Najwięcej użytkowników (17) było online 18 lis 2018, o 19:33
Liczba postów: 58582
Liczba tematów: 3511
Liczba użytkowników: 3513
Ostatnio zarejestrowany użytkownik: Al74
Nikt dzisiaj nie obchodzi urodzin

Wybór stylu