Obudowa monitora

Regulamin działu
Działy firmowe są dedykowane konkretnym firmom. Pytania można zadawać tak, jakby kierowali je Państwo bezpośrednio do fabryki lub przedstawicielstwa. Wszelkie publikowane informacje są potwierdzone u źródła lub w serwisie fabrycznym. Użytkownicy z oznaczeniem marki w nazwie "rangi" są pracownikami firm związanych z producentem i je reprezentują.
<<

Dominooo

Post 30 cze 2010, o 15:05

Obudowa monitora

Od niedawna pojawiły się w moim monitorze jakieś dziwne trzaski obudowy monitora w czasie gdy monitor jest włączony. Trzaski są charakterystyczne jakby obudowa się nagrzewała i plastik zaczął "strzelać".
Moitor ma zadlewie 3 miesiące, a ten charakterystyczny dźwięk pojawia się od około 3 tygodni.
Zastanawiające jest to, że monitor jeśli pracuje przez np. 4 godziny to te dźwięki pojawiają się co kilkanaście minut.
Monitor nie jest umieszczony w kącie gdzie może być podwyższona temperatura co mogłoby mieć wpływ.
Czy te objawy są jakieś niepokojące?

Opisywany powyżej monitor to CG222W.
<<

Tom01

Administrator

Post 2 lip 2010, o 21:16

Re: Obudowa monitora

Przeniosłem do właściwego działu.
http://monitory.mastiff.pl - Monitory do fotografii, doradztwo, kalibracja.
Masz ochotę zapytać mnie o monitory, problem z kolorem? Wal śmiało! GG: 189335, Skype: zpkmastiff
<<

TomaszO

Specjalista EIZO

Post 5 lip 2010, o 14:45

Re: Obudowa monitora

Bardzo ciężko mi powiedzieć co może być przyczyną opisywanych przez Pana problemów. Nie mieliśmy jeszcze takich zgłoszeń. Jeżeli chodzi o bezpieczeństwo użytkowania to moim zadaniem nie biedzie tu żadnych problemów ale aby być w 100% pewnym muszę zobaczyć dany egzemplarz dlatego sugeruję zgłoszenie monitora do serwisu po przez RMA.
Tomasz Obłuski
Wsparcie techniczne EIZO

Powrót do Dział wsparcia technicznego