Faktyczne koszty wydruku Canon PRO-1000

Technika drukowania i przygotowanie. Minilaby, drukarki i plotery fotograficzne.
unesco
Posty: 311
Rejestracja: 5 kwie 2014, o 08:16

Re: Faktyczne koszty wydruku Canon PRO-1000

10 paź 2016, o 22:53

Tu nie ma co szat rozdzierac nad Canonem, Czornyjem itd tylko zgłoś sprawę do Canona jako drukarka uszkodzona, która przecieka. Masz w końcu gwarancję.
Niestety jakość spada wszędzie, mój P800 przyjechał z tą samą wadą co kiedyś 3880 - skos głowicy jest fabrycznie źle ustawiony, tzw printhead slant CR. Pozioma linia wielobarwna nie jest ciągła linia... W 3880 byl poza zakresem regulacji i w nowej drukarce trzeba było wymienić cała głowice. W P800 to samo! Mam nadzieję że da się wyregulowac na miejscu...
Ale wydruk cz.b. na macie - bajka.
6D, CX240, SC-P800, ESP3880, i1DisplayPro, CMP
Mathis
Kontakt:
Lokalizacja: Sieradz
Posty: 254
Rejestracja: 9 sty 2013, o 16:05

Re: Faktyczne koszty wydruku Canon PRO-1000

10 paź 2016, o 22:59

unesco - ta wadę można jakoś zaobserwować na zwykłym zdjęciu?
Fotograf Sieradz
PA272, SC-P800, L800, iP7250, i1DisplayPro, CMP
unesco
Posty: 311
Rejestracja: 5 kwie 2014, o 08:16

Re: Faktyczne koszty wydruku Canon PRO-1000

11 paź 2016, o 06:40

zależy od zdjęcia, na większości nie, ale pogarsza jakość kolorów i "gładkość" przejśc tonalnych, po prostu punkty z rastra nie trafiają dla poszczegółnych kolorów tam gdzie trzeba, ja mam przesunięcie gdzieś wielkości 3-4 kropelek między skrajnymi położeniami
natomiast widać to bardzo dobrze przy druku tablicy testowej dla i1Pro albo iSis'a jako dziwne artefakty na granicy dwóch pól jak na załączonym obrazku
scan145.jpg
scan145.jpg (859.03 KiB) Przejrzano 1380 razy
6D, CX240, SC-P800, ESP3880, i1DisplayPro, CMP
unesco
Posty: 311
Rejestracja: 5 kwie 2014, o 08:16

Re: Faktyczne koszty wydruku Canon PRO-1000

11 paź 2016, o 09:58

I jeszcze jedno, oczywiście spada ostrość wydruku.
6D, CX240, SC-P800, ESP3880, i1DisplayPro, CMP
AndrzejAS
Posty: 53
Rejestracja: 14 wrz 2016, o 12:56

Re: Faktyczne koszty wydruku Canon PRO-1000

11 paź 2016, o 11:27

Do Canona od początku zgłaszałem, że coś jest nie tak ale twierdzą uparcie, że wszystko ok i tak ma być.
Jak by przeciekała to gdzieś by kapał ten tusz a napełnił się pampers.
unesco
Posty: 311
Rejestracja: 5 kwie 2014, o 08:16

Re: Faktyczne koszty wydruku Canon PRO-1000

11 paź 2016, o 11:42

Ty o weź to od nich na piśmie i pismo opublikuj tutaj...
6D, CX240, SC-P800, ESP3880, i1DisplayPro, CMP
czuk
Posty: 1737
Rejestracja: 5 cze 2014, o 18:28

Re: Faktyczne koszty wydruku Canon PRO-1000

11 paź 2016, o 11:49

AndrzejAS pisze:Bez przesady to w końcu tylko 6 tyś.
Też masz zarąbiste podejście do tematu, dla kogoś to może być bardzo duża suma.
AndrzejAS
Posty: 53
Rejestracja: 14 wrz 2016, o 12:56

Re: Faktyczne koszty wydruku Canon PRO-1000

11 paź 2016, o 13:45

Bo to jest sporo kasy, ale nie żeby się załamać, a to sugerował kolega dlatego taka moja odpowiedź.
czuk
Posty: 1737
Rejestracja: 5 cze 2014, o 18:28

Re: Faktyczne koszty wydruku Canon PRO-1000

11 paź 2016, o 13:51

AndrzejAS pisze:Bo to jest sporo kasy, ale nie żeby się załamać, a to sugerował kolega dlatego taka moja odpowiedź.
Osobiście dla mnie to jest duży wydatek względem możliwości posiadanego budżetu ,dlatego o ty wspomniałem.
czuk
Posty: 1737
Rejestracja: 5 cze 2014, o 18:28

Re: Faktyczne koszty wydruku Canon PRO-1000

11 paź 2016, o 14:18

Kolego, AndrzejAS,z samej dociekliwości starałbym się rozwiązać ten temat ,pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Czornyj
Kontakt:
Lokalizacja: Kraków
Posty: 2957
Rejestracja: 16 lis 2009, o 14:38

Re: Faktyczne koszty wydruku Canon PRO-1000

11 paź 2016, o 14:28

AndrzejAS pisze:Panowie i jak tu się nie wku .....
Otóż za poradą "kolegi" Czornyja nie wyłączałem drukarki.
Drukarka w ciągu postoju od 26.09 do 10.10 zużyła na konserwację 89 ml tuszu (odczyt z licznika ogólnego) również widoczny na odczycie pieluchy, masakra ponad 200 pln w błoto,
po prostu skandal.
Wniosek lepiej jednak wyłączać drukarkę, na włączenie idzie 8ml.
Na 100% zrąbana. Moja w trakcie postoju nie wzięła ani kropli tuszu, czyściła się tylko przed drukowaniem (1ml) - z tą ewidentnie jest coś nie tak.
AndrzejAS
Posty: 53
Rejestracja: 14 wrz 2016, o 12:56

Re: Faktyczne koszty wydruku Canon PRO-1000

11 paź 2016, o 14:41

W przyszłym tygodniu przyjedzie serwisant.
czuk
Posty: 1737
Rejestracja: 5 cze 2014, o 18:28

Re: Faktyczne koszty wydruku Canon PRO-1000

11 paź 2016, o 14:44

Czornyj pisze: - z tą ewidentnie jest coś nie tak.
...czyli co? jak wg .serwisu wszystko jest prawidłowo to nabywca ma popłynąć 6000 PLN w plecy?,bo niby drukarka jest uszkodzona,mz. drukarka jest uszkodzona,jakieś wnioski, podpowiedzi...środki zaradcze..,albo wskazówki..napisz jak to rozwiązałeś dla potomnych nabywców drukarek..
Ostatnio zmieniony 11 paź 2016, o 14:53 przez czuk, łącznie zmieniany 1 raz.
Zolty
Posty: 8
Rejestracja: 3 paź 2016, o 15:09

Re: Faktyczne koszty wydruku Canon PRO-1000

11 paź 2016, o 14:53

Czornyj pisze:Na 100% zrąbana. Moja w trakcie postoju nie wzięła ani kropli tuszu, czyściła się tylko przed drukowaniem (1ml) - z tą ewidentnie jest coś nie tak.
Ciekawe czy to ma coś wspólnego z wezwaniem serwisowym z zeszłego roku - dotyczącym, a jakże, cieknących PRO-1000.
http://www.therecycler.com/posts/canon- ... r-leakage/
AndrzejAS
Posty: 53
Rejestracja: 14 wrz 2016, o 12:56

Re: Faktyczne koszty wydruku Canon PRO-1000

11 paź 2016, o 16:50

Raczej nie. Wtedy cieknie z drukarki na stół a nie do pieluchy. Serwis mówi, że raczej to normalne mają taką drukarkę mało używają, ale jest włączona i ma już prawie wszystkie tusze puste a pieluchę pełną.
Zolty
Posty: 8
Rejestracja: 3 paź 2016, o 15:09

Re: Faktyczne koszty wydruku Canon PRO-1000

11 paź 2016, o 18:14

Ciekawe określenie "normalne" - dla Pro-1000 może tak, ale MZ w szerszym rozumieniu to nie jest normalne żeby dwutygodniowy przestój "kosztował" 10% tuszu.
Rozumiem że to działanie Canona w trosce.....
... o zyski.

Taka Pro-1 razy 1000? ;)
czuk
Posty: 1737
Rejestracja: 5 cze 2014, o 18:28

Re: Faktyczne koszty wydruku Canon PRO-1000

11 paź 2016, o 18:23

Zolty pisze:to nie jest normalne żeby dwutygodniowy przestój "kosztował" 10% tuszu.


Taka Pro-1 razy 1000? ;)
Awatar użytkownika
max
Posty: 6141
Rejestracja: 11 sie 2011, o 13:09

Re: Faktyczne koszty wydruku Canon PRO-1000

11 paź 2016, o 18:24

Ponieważ zeznania dotychczasowych świadków zdarzenia się wykluczają, Wysoki Sąd wzywa przed Swe Oblicze trzeciego świadka.
czuk
Posty: 1737
Rejestracja: 5 cze 2014, o 18:28

Re: Faktyczne koszty wydruku Canon PRO-1000

11 paź 2016, o 18:32

Czyli mnie,ja mam zwykłą plujkę, moim zdaniem drukarka Andrzeja AS jest uszkodzona,albo Canon tej drukarki nie dopracował i podobne objawy pojawią się u innych użytkowników.
Zolty
Posty: 8
Rejestracja: 3 paź 2016, o 15:09

Re: Faktyczne koszty wydruku Canon PRO-1000

11 paź 2016, o 18:39

Mam nadzieję że kolejna wizyta serwisu rozwiąże problem (wymieniając/naprawiając) drukarkę, a nie uzna że TTTM.

Wróć do „Reprodukcja zdjęć”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Zaloguj się · Zarejestruj się

Informacje

Jest 4 użytkowników online :: 3 zarejestrowanych, 0 ukrytych i 1 gość
Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot], mseredin
Najwięcej użytkowników (14) było online 3 gru 2017, o 23:00
Liczba postów: 46742
Liczba tematów: 2879
Liczba użytkowników: 3083
Ostatnio zarejestrowany użytkownik: BRAK
Nikt dzisiaj nie obchodzi urodzin

Wybór stylu