Ag271qx nie działa zarządzanie kolorami w Windows

Kalibratory, procedura kalibracji, warunki miejsca pracy, baza profili monitorów.
DjTechnics
Posty: 30
Rejestracja: 4 lis 2017, o 14:42

Re: Ag271qx nie działa zarządzanie kolorami w Windows

12 sty 2019, o 13:01

Ktoś z was doradzi jak rozwiązać ten problem z zarządzania kolorami.
https://youtu.be/KM9wecyi3fE

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Tom01
Kontakt:
Lokalizacja: Białystok-Warszawa
Posty: 12614
Rejestracja: 9 lis 2009, o 20:58

Re: Ag271qx nie działa zarządzanie kolorami w Windows

12 sty 2019, o 13:28

Przede wszystkim kalibracja przez grzebanie w LUT karty graficznej nigdy nie da satysfakcjonujących efektów. A jeszcze gorzej jest na oko.
Tomasz - monitory.mastiff.pl
Masz problem z kolorem, wal śmiało! GG:189335, Skype:zpkmastiff, Tel:601888312
Monitory EIZO, NEC, kalibracja z prawdziwego zdarzenia
Najblizsze kalibracje w terenie
DjTechnics
Posty: 30
Rejestracja: 4 lis 2017, o 14:42

Re: Ag271qx nie działa zarządzanie kolorami w Windows

12 sty 2019, o 13:34

Tom, nie zamierzam tam nic zmieniać, pokazałem to jedynie na filmie dla zaobrazowania problemu który występuje na moim komputerze.
Chciałbym jedynie się dowiedzieć co blokuje możliwość zmiany ustawień, nigdy mi się takie coś nie przytrafiło. Jestem ciekaw rozwiązania.

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Tom01
Kontakt:
Lokalizacja: Białystok-Warszawa
Posty: 12614
Rejestracja: 9 lis 2009, o 20:58

Re: Ag271qx nie działa zarządzanie kolorami w Windows

12 sty 2019, o 13:35

Nie rozumiem w czym problem.
Tomasz - monitory.mastiff.pl
Masz problem z kolorem, wal śmiało! GG:189335, Skype:zpkmastiff, Tel:601888312
Monitory EIZO, NEC, kalibracja z prawdziwego zdarzenia
Najblizsze kalibracje w terenie
Awatar użytkownika
NocnyJastrzab
Lokalizacja: Kraków
Posty: 2578
Rejestracja: 3 lut 2013, o 14:49

Re: Ag271qx nie działa zarządzanie kolorami w Windows

13 sty 2019, o 01:29

"Kalibracja" systemowa Windows to nieporozumienie. Wyłącz i nie tykaj.
Dominik Nowak, tel. 506212501 [Kraków / Nowa Huta]
www.dominiknowak.pl - Fotografia Ślubna, Kalibracja monitorów
www.fotoplus.pl - Specjalistyczny Sklep Foto-Video
DjTechnics
Posty: 30
Rejestracja: 4 lis 2017, o 14:42

Re: Ag271qx nie działa zarządzanie kolorami w Windows

15 sty 2019, o 23:25

NocnyJastrzab pisze:"Kalibracja" systemowa Windows to nieporozumienie. Wyłącz i nie tykaj.
No to jak mam sobie przyciemnic obraz w grze? W tych lepszych jest możliwość zmiany jasności w menu, widać wtedy idealnie. W niektórych produkcjach nie mam możliwości dostosowania jasności i jest zbyt jasno, a kolory nie są w pełni nasycone.



Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
max
Posty: 7196
Rejestracja: 11 sie 2011, o 13:09

Re: Ag271qx nie działa zarządzanie kolorami w Windows

15 sty 2019, o 23:30

Do gier możesz robić co Ci się podoba. Pamiętaj tylko, aby potem zresetować obraz do wartości domyślnych.
DjTechnics
Posty: 30
Rejestracja: 4 lis 2017, o 14:42

Re: Ag271qx nie działa zarządzanie kolorami w Windows

15 sty 2019, o 23:34

Max
Właśnie o gry mi tylko chodzi, spójrz proszę na filmik który dodałem co się dzieje jeśli chce zmienić jasność, po sekundzie wszytko wraca do zwykłych ustawień. Nie wiem co na to poradzić :-(

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
NocnyJastrzab
Lokalizacja: Kraków
Posty: 2578
Rejestracja: 3 lut 2013, o 14:49

Re: Ag271qx nie działa zarządzanie kolorami w Windows

15 sty 2019, o 23:50

Tylko, że Ty próbujesz na siłę dłubać w sterowniku, a nie o to chodzi. W Menu OSD są opcje ustawień dla graczy <Game Setting> - sprawdzałeś wszystko?
Dominik Nowak, tel. 506212501 [Kraków / Nowa Huta]
www.dominiknowak.pl - Fotografia Ślubna, Kalibracja monitorów
www.fotoplus.pl - Specjalistyczny Sklep Foto-Video
DjTechnics
Posty: 30
Rejestracja: 4 lis 2017, o 14:42

Re: Ag271qx nie działa zarządzanie kolorami w Windows

15 sty 2019, o 23:54

Pewnie, że sprawdzałem. Jest opcja Shadow control, regulacja odbywa się co 10, w skali 0-100.
Domyslnie jest 50, jak dam na 40 to robi się tak ciemno że ledwo co widać.
To tak jakbyś słuchał muzyki jest za cicho lub za głośno...

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Wróć do „Kalibracja monitorów”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Zaloguj się · Zarejestruj się

Informacje

Jest 3 użytkowników online :: 2 zarejestrowanych, 0 ukrytych i 1 gość
Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]
Najwięcej użytkowników (17) było online 18 lis 2018, o 19:33
Liczba postów: 52332
Liczba tematów: 3106
Liczba użytkowników: 3272
Ostatnio zarejestrowany użytkownik: carbal
Nikt dzisiaj nie obchodzi urodzin

Wybór stylu