Witam serdecznie szanowne grono forumowiczów,
Chciałem zapytać o nowy monitor NEC EA272U, który ma dopiero pojawić się na rynku. Może ktoś z Was miał już okazję go przetestować albo wie coś więcej na jego temat? Zastanawiam się, jak wypada w porównaniu do modelu EA271U – czy są jakieś zauważalne różnice w jakości obrazu, odwzorowaniu kolorów czy może w funkcjach dodatkowych.
Ciekawi mnie też, czy matryca w EA272U jest taka sama jak w poprzednim modelu, czy może zastosowano jakieś zmiany. Jeśli ktoś ma jakieś informacje lub przemyślenia na ten temat, będę bardzo wdzięczny za podzielenie się nimi.
NEC EA272U
- Tom01
- Kontakt:
Nie miałem jeszcze w ręku, ale brak kalibracji dyskwalifikuje, przynajmniej w moich zastosowaniach. Jest wiarygodna informacja, że producent ją może odblokować, technicznie jest możliwość, ale czy i kiedy to pytania otwarte.
Tom01
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
- NocnyJastrzab
Jakość obrazowania się nie zmieni, poza złączem LAN i mocniejszym ładowaniem po USB-C brak dodatkowych "nowych" funkcji. Monitory mają się pojawić przed świętami, oby już z odblokowaną kalibracją sprzętową..
Dominik Nowak, tel. 506212501 [Kraków / Nowa Huta]
www.dominiknowak.pl - Kalibracja monitora / telewizora
www.fotoplus.pl - Specjalistyczny Sklep Foto-Video
www.dominiknowak.pl - Kalibracja monitora / telewizora
www.fotoplus.pl - Specjalistyczny Sklep Foto-Video
Wróć do „Zastosowania zawodowe”