I co gorsze nie widać możliwości sprzętowej kalibracji ani EIZO SX ani NEC-ów PA. Ani oficjalnie, ani nieoficjalnie.

Czekamy dalej...
Miałem taką cichą nadzieję. Bardziej chodziło mi o EIZO SX, bo te w porównaniu do NEC-ów PA leżą leniwie do góry brzuchami, a taki potecjał aż się prosi o wykorzystanie. Czasami pewne rzeczy nie są poblokowane za mocno i można znając tricki wykorzystać nieudokumentowane możliwości. Niestety w tym przypadku nie zadziałało.Filip pisze:Myśli Pan, że można liczyć na sprzętową kalibrację NEC PA?
A miało być tak pięknie .................Tom01 pisze:Już był w ogródku, już witał się z gąską i ... skucha. Ciągle beta.
Czekamy dalej...
No to możne choć to beta testerzy przekażą i zadziała w wersji finalnejCzornyj pisze:Został dodany, aczkolwiek... nie działa
E tam... SOA nr 1 czyli u mnie działa.Czornyj pisze:Został dodany, aczkolwiek... nie działa
Lista nie jest taka sama jak dla DISCUS-a, i jest identyczna w I1 Profilerze, więc raczej to drugie przypuszczenie.Czornyj pisze:czy na liście monitorów są te same pozycje co dla DISCUSa? Ciekaw jestem, czy użyli kalibracji spektralnych przygotowanych dla DISCUSa, czy chytrze przykitrali je wykorzystując tylko generyczne kalibracje spektralne X-Rite...
Tzn. taka sama jak w i1Profilerze, czy taka sama jak dla DISCUSA?Tom01 pisze:Lista jest taka sama, więc raczej to drugie przypuszczenie. Ciekawostka: Na liście nie ma CG275W, a to przecież prawie sztandarowy monitor EIZO.Czornyj pisze:czy na liście monitorów są te same pozycje co dla DISCUSa? Ciekaw jestem, czy użyli kalibracji spektralnych przygotowanych dla DISCUSa, czy chytrze przykitrali je wykorzystując tylko generyczne kalibracje spektralne X-Rite...
Edytowałem posta, proszę zerknąć wstecz.Czornyj pisze:Tzn. taka sama jak w i1Profilerze, czy taka sama jak dla DISCUSA?
No cóż:Czornyj pisze:Ewidentnie nie chcą sobie kanibalizować sprzedaży DISCUS-a...
To jest dobra wiadomośćTom01 pisze:E tam... SOA nr 1 czyli u mnie działa.Czornyj pisze:Został dodany, aczkolwiek... nie działa
Nawet robiłem w "piątce" walidację I1 Display Pro do kilku innych popularnych (i mniej) czujników.
Odpowiedź jest jak zwykle: Niebawem, za kilka tygodni.zibi pisze:I odwieczne pytanie daleko jeszcze do wersji finalnej?
Wróć do „Kalibracja monitorów”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość