Regulamin forum
Działy firmowe są dedykowane konkretnym firmom. Pytania można zadawać tak, jakby kierowali je Państwo bezpośrednio do fabryki lub przedstawicielstwa. Wszelkie publikowane informacje są potwierdzone u źródła lub w serwisie fabrycznym. Użytkownicy z oznaczeniem marki w nazwie "rangi" są pracownikami firm związanych z producentem i je reprezentują.
Może powiedzieć kiedy kupiony i gdzie. Może też powiedzieć jaka jest jego historia serwisowa. Niestety nie powie bardzo ważnej rzeczy - przebieg ani stan techniczny.
Tom01
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Dziękuję,
Czy mógłbym poprosić o takie dane (data kupna i historia serwisowa). Wiem, że kupiony był w Niemczech. Przebieg da się odczytać y info w monitorze - 6500 godzin. Czy jest jakaś strona, gdzie samemu można sprawdzić taką historię monitora EIZO po jego numerze seryjnym?
Licznik jest tak samo wiarygodny jak Golfa po kobiecie-księdzu co tylko w niedzielę do kościoła. Biorąc pod uwagę wiek, przebieg jest kilka razy wyższy. Kwestia jeszcze jak eksploatowany. Jeśli zarzynany od rana do nocy z dużą jaskrawością to może być niefajnie. Przede wszystkim trzeba go sprawdzić. Inaczej nic się nie da powiedzieć.
Tom01
monitory.mastiff.pl
No więc jestem w lekkim szoku. Myślałem, że Nikon i jego wpadka z "przebiegiem, czytaj ilością klatek" to wyjątek. Poczekam do poniedziałku. Na razie dziekuję bardzo.
To nie jest wpadka EIZO, tylko kilka lat temu skradziono soft techniczny do programowania monitorów. No i mamy wysypy monitorów z atrakcyjnymi licznikami.
Tom01
monitory.mastiff.pl